peristeri365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Βάλλης, πρ. πληρωμάτων θαλαμηγών για τη φωτιά στην Ύδρα: Να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με τις ευθύνες του

Κοινοποίηση

Για τα νέα δεδομένα στην υπόθεση με τη φωτιά στην Ύδρα μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πειραιά για προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού μίλησε στο EΡΤΝews o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ)  εστιάζοντας στις ευθύνες ή μη του πληρώματος του πολυτελούς τουριστικού σκάφους.​

Μετά τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν ίχνη στην απομακρυσμένη ακτή που είναι προσβάσιμη μόνο δια θαλάσσης ο κ. Βάλλης απάντησε στο εάν το πλήρωμα και οι αξιωματικοί της θαλαμηγού θα μπορούσαν να αρνηθούν κάποια εντολή που τους έδωσαν οι μισθωτές του σκάφους.

«Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε, είτε πλήρωμα είτε επιβάτης να πάρει το φουσκωτό ή το τέντερ (συνοδευτικό σκάφος) για να πάει οπουδήποτε και να κάνει οτιδήποτε χωρίς να έχει ενημερώσει ή τον καπετάνιο ή κάποιον αξιωματικό γέφυρας για να δώσει την άδεια και την έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου «δεν πρέπει να βάζουμε όλους τους ανθρώπους σε ένα “τσουβάλι”». Ειδικότερα, όπως τόνισε, στο σκάφος υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ειδικοτήτων, που δεν έχουν την ίδια ευθύνη με τον καπετάνιο.

Σχολιάζοντας τους όρους που επέβαλε ο εισαγγελέας τόνισε ότι ουσιαστικά τους στερεί το δικαίωμα να εργαστούν λέγοντας ότι «ουσιαστικά σταματάνε το ναυτικό επάγγελμα». Και όπως πρόσθεσε εκτός από τους δύο που είναι προφυλακισμένοι το υπόλοιπο πλήρωμα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα: «Τους έχουν πάρει όλα τα κινητά τηλέφωνα, δεν έχουν ναυτικά χαρτιά, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα 10.000 και 20.000 ευρώ και την υποχρέωση να μη βγουν από τη χώρα».

Ο κ. Βάλλης ήταν ιδιαίτερα καυστικός και όσον αφορά τους χειρισμούς των Αρχών που αντιμετώπισαν με διαφορετικό τρόπο τους μισθωτές από το Καζακστάν, οι οποία έφυγαν ευθύς αμέσως από την Ελλάδα ανενόχλητοι.

«Πρέπει να το ξαναδούμε αυτό το πράγμα», είπε ζητώντας εμμέσως μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση για τους ναυτικούς.

Αναφορικά με το ποιος έχει ευθύνη απάντησε ότι «ο καπετάνιος βάση ναυτικού δικαίου και οι αξιωματικοί γέφυρας έχουν την απόλυτη ευθύνη, αλλά δεν γίνεται να έχουμε α’ συμπεριφορά στο πλήρωμα και ω συμπεριφορά στους επιβάτες. Θα έπρεπε και οι δύο να έχουν την ίδια συμπεριφορά όταν γύρισαν».

Έθεσε επίσης ερώτημα γιατί η παραλία ελέγχθηκε μετά από μια εβδομάδα. «Δεν φταίει ο μηχανικός, ο μάγειρας, η κοπέλα που μαγειρεύει ή σιδερώνει. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι υπεύθυνοι εάν βγήκε ένας (από το τέντερ) και έριξε ένα δυναμιτάκι. Να πληρώσει ο καθένας ανάλογα με τις ευθύνες του. Ο εργαζόμενος που θα βρει αυτά τα ποσά να τα πληρώσει» επεσήμανε ο κ. Βάλλης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά: Ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη

Σφοδρή αντιπαράθεση εκτός ελέγχου Βόζενμπεργκ και Παπαδημητρίου με φόντο τις ευρωεκλογές

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου & Αυγούστου 2024 του Δήμου Περιστερίου