peristeri365.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Επιμένει η ζέστη στα ανατολικά και νότια, υποχώρηση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Κοινοποίηση

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάνουν τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς, προβλέπεται να σημειωθούν και σήμερα κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη και από τα δυτικά και βόρεια με την επικράτηση ισχυρών βοριάδων στα πελάγη, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Η αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και στις νοτιότερες περιοχές, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ θα διατηρηθούν οι βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα πελάγη έως 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ οι μέγιστες τιμές θα είναι μεγαλύτερες στα ανατολικά και νότια. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτης και σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο κατά τόπους θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 37 και πιθανώς 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 33 με 34 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣτΕ: Δηλώνει αναρμόδιο για το παράβολο συμμετοχής συνδυασμών στις Ευρωεκλογές

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Επίσκεψη Ολυμπιονικών στην Έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2022» Δήμου Περιστερίου