peristeri365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΕΡΙΣΤΕΡΙΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου & Αυγούστου 2024 του Δήμου Περιστερίου

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες, ξεχωριστές μουσικοχορευτικές βραδιές, μοναδικές παιδικές παραστάσεις, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2024, στο Άλσος Περιστερίου, στα Θέατρα Φοίνικα και Πολιτών, καθώς και στις πλατείες της πόλης. Είσοδος Ελεύθερη Παντού!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ / ΩΡΑ 20:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με λαϊκούς, μοντέρνους χορούς και χορογραφίες από τον Ελληνικό Κινηματογράφο από τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο “ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ”

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ετήσια μουσική εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ” Τμήμα Χορωδίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

Flamenco Balkan Fusion. Εκεί που η ισπανική κουλτούρα συναντά τη βαλκανική μουσική. Η συνάντηση των πολιτισμών υπήρχε ανέκαθεν… τώρα, περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να ενωθούμε, να γίνουμε ένα. Η ομάδα της Contra Tiempo συναντά την Balkan Session σε μία μίξη πολιτισμών, νοτών, βημάτων και χορογραφιών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Χορός για όλους και χορευτικά Show από τις σχολές χορού “Eva Dance Academy”

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:30  Ετήσια χορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα από τον Σύλλογο “Χορόπολις”

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει” με τον ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ και την ΕΛΠΙΔΑ. Μαζί τους η Δανιέλα Χατζή. Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη “βραχνάδα”  θα αγγίξει και πάλι τις ψυχές όλων μας. Μαζί με την Ελπίδα θα τραγουδήσουν το “Αντίο”, αυτό το αντίο που ένωσε το παρελθόν με το μέλλον. Και που μας είπε “για μένα ακόμα η φλόγα ακόμα καίει, κι ότι κι αν γίνει θα σ’ αγαπώ”. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Γεωργία – Λιθουανία – Λετονία – Ιρλανδία. Διεθνής φιλική χορευτική παραδοσιακή συνάντηση.  Χορευτικό συγκρότημα “SAQARTVELOS MARGALITI” από τη Γεωργία (Τυφλίδα). “LEGENDA”. Χορευτικό συγκρότημα “GONDINGA” από τη Γεωργία (Τυφλίδα).  Χορευτικό συγκρότημα (Plunge) από τη Λιθουανία. Χορευτικό συγκρότημα TDK “KARBUNKULIS” Λετονών – Ιρλανδών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία ΠΑΣΧΑΛΗΣ LIVE. Ο Πασχάλης σε ένα party με αγαπημένα τραγούδια από τους Ολύμπιανς μέχρι σήμερα. “Ο τρόπος”, “Το σχολείο”, “Ο Αλέξης”, “Το μπαράκι”, “Παραδώσου λοιπόν”, “Αν μια μέρα σε χάσω”, “Μάθημα σολφέζ”, “Είσαι το ταίρι μου” κ.α. Κιθάρα – Τραγούδι: STELIOS MAC

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία “Μια νύχτα μαγική κι ονειρεμένη στην Αθήνα της διασκέδασης” με την ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΚΟΥΡΑ. Μια μουσικοχορευτική παράσταση με σπονδυλωτή μορφή. Η παράσταση διανθίζεται από χορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων. Ένα μουσικό ταξίδι από την παλιά Αθήνα στον Ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο και τη παράδοση της πατρίδας μας και στα λαϊκά και ρεμπέτικα που όλοι αγαπήσαμε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αφιέρωμα στους ποιητές – στιχουργούς ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ & ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ. Τα τραγούδια τους έχουν δώσει άλλη διάσταση στο Ελληνικό τραγούδι. Κορυφαία τραγούδια σε συνθέσεις κορυφαίων συνθετών που έχουν μπει στα χείλη όλων μας και εξακολουθούν ακόμη να είναι σημεία αναφοράς για τις νέες γενιές των στιχουργών και συνθετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ με την Παραδοσιακή Ορχήστρα “Branko Radicevic” από την πόλη Ruma της Σερβίας & ΤΟ Φωνητικό Σύνολο “Divertis” από τη Μολδαβία. Η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων “Branko Radicevic” από την πόλη Ruma της Σερβίας και το φωνητικό σύνολο “Divertis” από τη Μολδαβία, μας μεταφέρουν την παράδοση από τις πατρίδες τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα και την πόλη μας. Ρεπερτόριο παραδοσιακό, σύγχρονο, κλασικό. Διεύθυνση ορχήστρας: Smiljana Jancic.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους ΒΕΡΤΖΙ ΜΑΒΙ. Με την απαράμιλλη ενέργεια οι Βέρτζι Μάβι θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της έντεχνης σκηνής καθώς και από το λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο και πρωτότυπα τραγούδια του συγκροτήματος καθώς και διασκευές με το προσωπικό τους ύφος. Μαζί τους ο Δαμιανός με την εξαίρετη ομάδα του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. Ένα μουσικό γλέντι στο κλίμα της γνήσιας νυχτερινής διασκέδασης που έζησε στο πέρασμα από τον 20ο στον 21ο αιώνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μουσικό αφιέρωμα στη μουσική της Σμύρνης και της Ιωνίας, της κυρίως Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, των Βαλκανίων, Ανατολής και Δύσης. Ερμηνεύει η Δήμητρα Χατζόπουλου – Ντούραλη μαζί με την ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου ΠΑΣΕΜΣΜ “Εκατόχορδο”

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ», 1974 – 2024, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Εκδήλωση Μνήμης & Αντίστασης με επετειακά καλλιτεχνικά δρώμενα, δημοτικούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου και της Ελλάδος, από τον χορευτικό όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τραγουδούν: Βιολάρης Μιχάλης, Κωνσταντίνα, Χατζηχριστοδούλου Κώστας, Σκόνδρας Κώστας. Πιάνο – ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης. Συμμετέχουν: Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο, Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και Κυπριακή Πρεσβεία -Σπίτι της Κύπρου.  

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση «Οι καλοκαιρινές διακοπές του Καραγκιόζη” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση “Ο Καραγκιόζης ψαράς” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση “Ο Καραγκιόζης μάγειρας” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση “Ο Καραγκιόζης αεροπόρος” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση “Οι περιπέτειες του Καραγκιόζη” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση “Ο Καραγκιόζης πυροσβέστης & το καμένο δάσος” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση Καραγκιόζη “Ο γάμος της Βεζυροπούλας” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση “Ο Καραγκιόζης μάγος” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση Καραγκιόζη “Το μαγικό δέντρο” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση “Τα 100 εντάλματα του Καραγκιόζη” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

20:30  Παράσταση Καραγκιόζη “Τα γενέθλια του Κολλητηριού” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση “Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση Καραγκιόζη “Ο Μ. Αλέξανδρος & το καταραμένο φίδι” από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος»  από το θέατρο σκιών «Σπυρόπουλου» – Θέατρο «Ελιά και Δάφνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κ. Τασούλας: Καταδικαστέα διεθνώς η εκτόξευση πυραύλου πλησίον του σημείου συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Β. Ζελένσκι

Μεγάλη Έκθεση “ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ” στο Άλσος Περιστερίου 10 ΕΩΣ 26 ΜΑΪΟΥ 2024

Κορωνοϊός: Για νέα έξαρση στο τέλος Αυγούστου προειδοποιεί ο Τζανάκης