peristeri365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Δήμο Περιστερίου οι τρεις Σταθμοί Μετρό»

Κοινοποίηση

Τη νέα ώθηση στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό, στην εξέλιξη, στην πρόοδο, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό, που θα προσδώσει η λειτουργία των νέων Σταθμών Μετρό στην πόλη του Περιστερίου, ανέλυσε διεξοδικά ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την ενημερωτική εκδήλωση στις 27 Μαρτίου 2013 στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι οι νέοι σταθμοί Μετρό «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» και «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», είναι ένα σημαντικότατο γεγονός για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, έργο ζωτικής υποδομής, με προοπτικές διευρυμένες, που θα σημαδεύσει και για εκατοντάδες χρόνια μετά, την πόλη μας.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα φωτογραφική «ξενάγηση» στις εργασίες κατασκευής του μεγάλου έργου, καθώς τον εξωραϊσμό και την ανάπλαση σημείων της πόλης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην εξαιρετικά αυτή κρίσιμη για την χώρα μας, συγκυρία, που το συγκεκριμένο έργο λαμβάνει διαστάσεις «σωσίβιας λέμβου» για τους Περιστεριώτες.

Λέγοντας με έμφαση: «Το Μετρό δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην τοπική κοινωνία, σε θέματα εμπορικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής κι οικονομικής ανάπτυξης. Κάνει την πόλη προσβάσιμη και συμβατή με κοινωνίες ευρύτερες. Την κάνει μαγνήτη προσέγγισης κι ελκυστικό για κάθε επισκέπτη, προορισμό. Απογειώνει σε άλλη κλίμακα το σφυγμό των λειτουργιών και δραστηριοτήτων της πόλης όλης».

Εκτός από τους νέους Σταθμούς Μετρό, ο κ. Παχατουρίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Περιστερίου μετά από διεκδικήσεις και πιέσεις προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς κατάφερε να γίνουν επιπλέον σημαντικά έργα στην πόλη του Περιστερίου, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα εκφράζει εκ μέρους ΟΛΩΝ των Περιστεριωτών τις ευχαριστίες του προς τις Διοικήσεις της «Αττικό Μετρό», καθώς και στον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό και στον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παπαντωνίου για την χρηματοδότηση του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της 1ης Παιδικής Χαράς.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία του Περιστερίου, υπογραμμίζοντας ότι: «Όταν μάλιστα αυτή η ιστορία γράφεται με ήθος και ευπρέπεια όπως ακριβώς οι αξίες αυτές εκπροσωπήθηκαν από τον πρώην Δήμαρχο Θεόδωρο Δημητρακόπουλο, που με την παρουσία του τιμά την εκδήλωσή μας.

Επίσης στον συγκεκριμένο χώρο που μιλάω αυτή τη στιγμή, πλανάται το πνεύμα του ιστορικού Δημάρχου Δημήτρη Φωλόπουλου, ο οποίος εδώ ακριβώς ξεδίπλωνε την εργασία του ως Δήμαρχος».

Από την πλευρά του, ο Συγκοινωνιολόγος – Πολ. Μηχανικός – τ. Διευθυντής ΟΑΣΑ Άγγελος Ρουχωτάς αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα και την χρησιμότητα των Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας, αλλά κυρίως της σταθερής τροχιάς, όπως είναι το Μετρό.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, καθημερινά από τους τρεις σταθμούς Μετρό «Άγιος Αντώνιος», «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» της πόλης μας θα εξυπηρετούνται περίπου 75 χιλιάδες επιβάτες, το οποίο, εκτός από την οικονομία, τους εξασφαλίζει άνεση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χρόνου και φυσικά προστασία στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Πού ξεπέρασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία, δείτε τον πίνακα

Νέος… χρησμός Μητσοτάκη για εκλογές και αναφορά σε Καραμανλή από το Περιστέρι

Αναβολή εκδήλωσης των ΚΕ.ΦΙ. λόγω των υψηλών θερμοκρασιών